F.A.Q

Ada soalan mengenai Kelas Rakyat? Lontarkan di ruangan comment.

 • 1.Umum
  Soalan umum berkenaan Kelas Rakyat
 • Adakah Projek Iqra' menyediakan kenderaan untuk sukarelawan?
  kelasrakyat28-01-2016

  Tidak. Sukarelawan perlu hadir sendiri ke lokasi Kelas Rakyat. Projek Iqra' tidak berkemampuan untuk menyediakan shuttle bus atau apa jua pengangkutan untuk mengambil dan menghantar sukarelawan.

 • Adakah sukarelawan wajib hadir setiap kelas?
  Projek Iqra'31-01-2016

  Tidak wajib. Namun digalakkan. Tiada paksaan untuk hadir tiap kelas. Biasanya sehari sebelum kelas kita akan shout dalam WhatsApp group untuk bertanya siapa boleh hadir. Anda bebas memilih untuk hadir hari apa, tarikh yang mana dan di lokasi mana mengikut kelapangan anda.

 • Bagaimana sukarelawan mendapat info terkini?
  Projek Iqra'31-01-2016

  Semua sukarelawan akan dimasukkan ke dalam satu WhatsApp group mengikut lokasi kelas masing-masing untuk penyampaian maklumat terkini. Hubungi koordinator lokasi yang ingin anda sertai untuk menyertai WhatsApp group tersebut.

  Jika tiada WhatsApp, pastikan anda ada Facebook. Setiap lokasi juga ada Facebook Group untuk perkongsikan informasi bersaiz lebih besar, perbincangan lebih panjang dan perkongsian media berbentuk foto, video dan fail.

 • Adakah sukarelawan akan dibayar?
  Projek Iqra'13-09-2016

  Tidak. Sukarelawan tidak akan menerima bayaran kerana ini aktiviti sukarela. Namun sekali sekala sukarelawan akan diajak minum dan menyertai jamuan yang diadakan di lokasi Kelas Rakyat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *