Kelas Rakyat PPR Seri Cempaka (22 Mac 2016)

Pantai Dalam- Kelas Rakyat PPR Seri Cempaka sesi sekolah rendah berjalan seperti biasa bermula jam 8 malam dimulai dengan bacaan doa belajar.

DSC00967

Pada malam ini seperti biasa para pelajar menyiapkan modul I-sina mereka iaitu Bahasa Melayu, Matematik dan Bahasa Inggeris. Pelajar Kelas Rakyat semakin hari menunjukkan peningkatan dalam membuat modul I-sina. Seramai 15 orang pelajar jom baca pula dilatih cara menyebut huruf abjad dengan betul menggunakan kaedah I-sina yang dipantau oleh sukarelawan Sarah, Mad dan Sharifah.

Ada seorang pelajar yang masa mula-mula sertai sebagai pelajar Kelas Rakyat pelajar ini sangat pasif dan ada masalah membaca. Tapi selepas tiga bulan mengikuti Kelas rakyat pelajar ini semakin aktif dan mampu membaca dengan baik.

Seramai 7 orang sukarelawan yang hadir pada malam ini. Terima kasih kerana anda semua bersungguh-sungguh mengajar pelajar Kelas Rakyat.

Gambar Sukarelawan :

PRR-1

Kelas ini diadakan pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 8.00 malamĀ  hingga 10.00 malam. Untuk menyertai sebagai sukarelawan di Kelas Rakyat PPR Seri Cempaka, sila klik SINI.

Untuk menaja Kelas Rakyat ini, sila ke TAJA KELAS RAKYAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *